Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Huawei rolt Android 8.0 Oreo uit voor Huawei Mate 9 en Mate 9 Pro

Geschreven door
Geplaatst op7 december 2017, 9:22 CategorieAndroid

De Chinese fabrikant Huawei heeft laten weten dat de Hauwei Mate 9 en Mate 9 Pro nu worden voorzien van Android 8.0 Oreo. Net zoals dit het geval is bij de Huawei Mate 10 en Mate 10 Pro, gebeurt het via de update naar EMUI 8.0.

Huawei Mate 9 (Pro) met Android 8.0 Oreo

Huawei maakte eerder de belofte en lost die belofte nu in: Android 8.0 Oreo wordt nu uitgerold naar de Huawei Mate 9 en Huawei Mate 9 Pro (en natuurlijk ook de Huawei Mate 9 Porsche Design). Oreo zit, net zoals dat bij de Huawei Mate 10 (Pro) het geval is, verwerkt in de softwareschil EMUI 8.0. Mocht dat vreemd overkomen dan kan dat kloppen. Vorig jaar bracht Huawei namelijk EMUI 5.0 uit, dat was gebaseerd op Android 7.0 Nougat. Het bedrijf heeft besloten om de nummers van de schil gelijk te trekken met de Android-versie.

EMUI 8.0 brengt een aantal slimme functies van de Huawei Mate 10 (Pro) naar de eerder gelanceerde Huawei Mate 9 en Mate 9 Pro. Zo kunnen gebruikers onder meer rekenen op een digitale assistent die reageert op stemcommando’s, kan omgaan met vertalingen en nog veel meer. Je kunt nu zelfs de Huawei Mate 9 gebruiken als basis voor een pc, wanneer je hem koppelt aan een monitor (of televisie), zoals dat eerder al kon met de Mate 10 (Pro). De update wordt over-the-air uitgebracht en kan nu elk moment arriveren op je toestel.

 • Delen:
Huawei Mate 9
Huawei Mate 9
Android Nougat (7.x)

Reacties

 1. Ronald Vink
  10 januari, 2018 om 14:33

  10-1-2018 Iemand al de upgrade ontvangen?

 2. eric zeebregts
  31 januari, 2018 om 14:20

  Vandaag binnen gehaald (gekregen) … Niets werkt meer.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.