Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Huawei schijnt te werken aan high-end tablet MediaPad M4

Geschreven door
Geplaatst op13 december 2017, 13:44 CategorieAndroid

Het heeft er alle schijn van dat de Chinese hardwarefabrikant Huawei op korte termijn komt met een high-end Android Oreo-tablet. Het zou gaan om een opvolger voor de MediaPad M3, de MediaPad M4.

Huawei MediaPad M4 op komst?

De Nederlandse site Mobielkopen.net ontdekte het bestaan van de tablet op de site van Huawei. De site wist de hand te leggen op een UAprof-document op de site van Huawei, waar specificaties in te vinden zijn van het apparaat waarmee verbinding gemaakt is. Die specificaties onthullen ook meteen de eerste details van de nieuwe, nog te onthullen tablet.

In de bestanden ontdekte men dat het gaat om een toestel met modelnummer SHT-AL09. Die zou een scherm met resolutie van 2.560 bij 1.600 pixels krijgen. Ook lezen we dat het apparaat draait op Android 8.0 Oreo, de nieuwste versie van het besturingssysteem van Google.

Vorig model

De vorige high-end tablet van Huawei was de MediaPad M3, een apparaat dat in september 2016 gelanceerd werd en beschikte over eenzelfde resolutie van Android 6.0 Marshmallow. Dat apparaat beschikte over een opslagcapaciteit van 64 gigabyte en een werkgeheugen dat vier gigabyte bedroeg.

Naar verwachting beschikt de eventuele MediaPad M4 over betere specificaties. Het schijnt onder meer dat er een Huawei HiSilicon Kirin 960 of nieuwere 970-processor ingebouwd wordt. Het kan goed dat het apparaat in januari tijdens de CES in Las Vegas gepresenteerd wordt. Mocht dat zo zijn, lees je dat uiteraard als eerste hier.

  • Delen:
Huawei MediaPad M5 8.4
Android Oreo (8.x)
Huawei MediaPad M3
Huawei MediaPad M3
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.