Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Instagram maakt het volgen van hashtags mogelijk

Geschreven door
Geplaatst op13 december 2017, 9:03 CategorieApplicaties

Er is een gloednieuwe functie toegevoegd aan Instagram waar veel gebruikers vermoedelijk erg blij mee zullen zijn. Het is voortaan mogelijk om binnen het sociale netwerk hashtags te volgen. Vind je een bepaald soort foto dus leuk, hoef je niet langer een willekeurige groep mensen te volgen in de hoop dat die dan regelmatig met dat type komen.

Nieuwe functie Instagram

Instagram schrijft dat “miljoenen mensen dagelijks foto’s en video’s delen en ze met relevante hashtags taggen”. Die posts worden lang niet altijd gevonden en daar wil het bedrijf nu dus verandering in brengen. Het volgen van een hashtag werkt hetzelfde als het volgen van vrienden of pagina’s; je tikt op de hashtag en vervolgens hoe je enkel op ‘volgen’ te drukken.

Afgezien daarvan maakt het bedrijf ook onderscheid in de dingen die je volgt. Voortaan staat daar een knopje met de naam ‘mensen’ en eentje met de naam ‘hashtags’. Zo is er toch een onderscheid op je pagina en is het makkelijker onderscheid te maken tussen berichten die je ziet.

Het is nog niet helemaal duidelijk welke berichten bovenaan het overzicht geplaatst worden. Wellicht dat Instagram kijkt naar het aantal interacties of het aantal keren dat een bericht bekeken is. Duidelijk is ook dat het bedrijf nog veel meer van plan is toe te voegen: “dit vormt slechts het begin van de mogelijkheden die we je gaan geven om je te laten inspireren door de gemeenschap.”

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.