Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Instagram voegt Archive en Highlights toe voor Stories

Geschreven door
Geplaatst op5 december 2017, 20:08 CategorieApplicaties

Instagram Stories is een belangrijke functie voor het populaire sociale netwerk. De functie is afgekeken van Snapchat, waarbij geplaatste foto’s en video’s na 24 uur weer verdwijnen. Het bedrijf heeft bekend gemaakt dat geplaatste Stories in de aankomende update bewaard blijven in je eigen persoonlijke archief. Eerder al maakte Instagram bekend dat ook oude foto’s en video’s als Instagram Stories geplaatst kunnen worden.

Instagram kondigt de functies Stories Highlights en Stories Archive aan. Alle geplaatste Instagram Stories worden in de komende update automatisch bewaard in je eigen persoonlijke archief. Hier heb jij als gebruiker alleen toegang toe en het archief wordt niet gedeeld met jouw volgers. De functie Stories Highlights laat je echter geselecteerde oude verhalen opnieuw delen.

Breng je oude Stories opnieuw onder de aandacht

Dankzij Stories Highlights kun je oude verhalen uit het archief opnieuw onder de aandacht van jouw volgers brengen. Door de foto’s en video’s te bundelen en een eigen naam te geven verschijnen ze als één verhaal. Stories verschijnen normaal bovenaan de feed, maar de geselecteerde hoogtepunten zijn nu op je profiel te plaatsen.

Hiermee heeft het sociale netwerk opnieuw een functie gekopieerd van Snapchat, dat met Snapchat Memories al een eigen archief had geïntroduceerd. Bij Snapchat Memories kon je de verhalen echter niet opnieuw onder de aandacht brengen. De Stories Highlights en Stories Archive worden op dit moment met een nieuwe update uitgerold.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.