Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Instagram wil privéberichten vervangen met standalone Direct-app

Geschreven door
Geplaatst op7 december 2017, 16:23 CategorieApplicaties

Instagram is een nieuwe app aan het testen die de privéberichten moeten gaan vervangen. De standalone app heet Direct en is in zes landen uitgerold. Chili, Israël, Italië, Portugal, Turkije en Urugay bijten het spits af.

De Direct-app opent bij het opstarten onmiddellijk de camera. Vervolgens kun je foto’s en video’s naar je vrienden toe sturen. De app kent dezelfde functies voor privéberichten die op dit moment nog in de Instagram-app beschikbaar zijn. Deze functie verdwijnt dan in Instagram zelf, waardoor je Instagram gebruikt voor het publiekelijk delen van foto’s en video’s. De Direct-app gebruik je om foto’s en video’s privé te delen met je vrienden.

Facebook deed hetzelfde met Messenger

Hebben we dit al niet eerder gezien? Jazeker, want Facebook heeft dezelfde stap gemaakt, toen gebruikers de app Messenger moesten downloaden om privéberichten naar elkaar te kunnen sturen. Ook hierbij werd Facebook gesplitst in twee verschillende apps. Publiekelijk delen kan nog via Facebook, terwijl je via Messenger met je vrienden kunt communiceren.

Volgens Instagram wordt deze stap genomen om de ervaring te kunnen optimaliseren. Met Direct willen ze de grenzen verleggen en de snelste en meest creatieve ervaring bieden voor het privé delen van foto’s en video’s.

Direct wordt op dit moment getest in zes landen. Of en wanneer de Direct-app ook naar andere landen wordt uitgerold is op dit moment nog niet bekend. Eerder al maakte het bedrijf bekend dat er meer opties voor Instagram Stories beschikbaar worden gesteld.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.