Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

iOS-versie van Google Maps en Home zijn geoptimaliseerd voor iPhone X

Geschreven door
Geplaatst op1 december 2017, 10:14 CategorieApplicaties

Google heeft laten weten dat Google Maps en Google Home op iOS zijn voorzien van optimalisaties voor het scherm van de iPhone X. Dat betekent dat beide apps geen lelijke zwarte randen laten zien en volledig gebruikmaken van het voorkantvullende scherm.

Google Maps en Home op iPhone X

Mensen met een iPhone X hebben er inmiddels een first world problem bij: het gros van de apps is nog niet geoptimaliseerd voor de smartphone, waardoor je in het dagelijkse gebruik overal ineens lelijke zwarte randen ziet (Android-gebruikers kunnen hier ook last van hebben dankzij de schermverhouding van 2:1). Daarom is het goed om te weten dat verschillende app-makers in elk geval snel belangrijke applicaties voorzien van iPhone X-optimalisaties, zodat ze gebruik kunnen maken van het voorkantvullende scherm.

Twee apps die zich in dat rijtje mogen voegen zijn Google Maps en Google Home. Beide applicaties laten de beschikbare content nu helemaal correct zien op het 5,8″-scherm van de duurste iPhone tot op heden en houden ook netjes rekening met de uitkeping voor de camera. Beide applicaties zijn ook gratis te downloaden vanuit de App Store. Het wachten is nu op meer applicaties die dat grote scherm ondersteunen. Eerder konden iPhone X-eigenaars al gebruikmaken van een verbeterde Spotify-ervaring, waar je hier meer over leest.

  • Delen:
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.