KPN maakt apps betalen via je telefoonrekening mogelijk

12 december 2017 1 Minuut 1 Reacties
App store

KPN komt met een interessante nieuwe mogelijkheid voor gebruikers van een iPhone of Android-telefoon. Het bedrijf maakt het als eerste mogelijk om in Nederland apps te betalen via je telefoonrekening. Dat houdt in dat je voortaan een aankoop in appwinkels van Apple, Google en Microsoft via je maandelijkse rekening af kunt rekenen.

KPN is de eerste

Telecomaanbieder KPN is de eerste provider die dit mogelijk maakt in Nederland. Apple biedt de dienst al aan in andere landen, waaronder in België, maar de optie was er nog niet voor de Nederlandse markt. Nu dus wel en ook meteen voor andere smartphonemakers dan alleen Apple. Ook binnen de Google Play Store kan via de telefoonrekening betaald worden voor apps,

Voor het betalen via de telefoonrekening moet je wel een abonnement hebben bij KPN. Dochterbedrijven als Telfort en Simyo bieden dit dus niet aan. Vooralsnog is het verder enkel mogelijk binnen de App Store van Apple en de Play Store van Google. Het is de bedoeling om op korte termijn ook de Microsoft Store toe te voegen aan de mogelijkheden.

Verder zijn er een paar voorwaarden voor het gebruiken van deze manier van afrekenen: je aankoop mag per keer maximaal 20 euro bedragen en per maand maximaal 150 euro. Wanneer de betaaloptie bij de Microsoft Store mogelijk is, weten we niet; KPN schrijft enkel dat dit “binnenkort” het geval zal zijn.

Reacties (1)