Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft patenteert weer nieuw scharnier voor opvouwbare Andromeda-tablet

Geschreven door
Geplaatst op16 december 2017, 23:29 CategorieMicrosoft

Hoe ziet een opvouwbare Microsoft Surface Pro-tablet eruit? Kijk eens naar deze patenten, die Microsoft onlangs openbaarde. Er wordt bij de fabrikant volop nagedacht over de manier waarop je van twee kleine schermen vrijwel onzichtbaar één groot scherm kunt maken.

Opvouwen

Microsoft dient het ene na het andere patent in, met steeds weer nieuwe en andere manieren om een tablet zo op te vouwen dat het scherm zowel in dubbelgevouwen toestand, als in uitgevouwen staat nuttig is voor gebruik. Het allerlaatste patent laat een scharnier zien. Het gaat hier om de zogeheten ‘Andromeda-tablet’  waar Microsoft achter de schermen al een tijdje aan werkt. Die loopt op Andromeda OS, een nieuwe Windows-variant die speciaal voor nieuwe apparaten wordt ontwikkeld.

Scherm als toetsenbord

Het patent gaat vooral in op de wijze van scharnieren, waarbij van interne, verborgen magneten gebruik wordt gemaakt om de zaak in- of uitgevouwen te houden. Ook zijn er nog andere standen mogelijk, zoals de tentstand die we kennen van convertible tablets. Daarbij wordt het toetsenbord een soort ruggesteun voor de tablet.

Wellicht wordt het ook mogelijk om een van de schermen zo neer te zetten of leggen dat het als toetsenbord dienst kan doen voor het andere scherm. Dan maak je er een soort laptop van.

Het is nog helemaal niet zeker of Microsoft een van de patenten daadwerkelijk in producten gaat gebruiken. Maar er komen er wel steeds meer. Dat geeft aan dat de fabrikant serieus werkt aan een opvouwbare tablet.

  • Delen:
Microsoft Surface Pro (2017)
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.