Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft verwijdert Chrome-app uit de Windows Store

Geschreven door
Geplaatst op20 december 2017, 14:08 CategorieApplicaties

Gisteren bracht Google een Chrome-app uit voor de Windows Store. Dat bleek geen gewone app te zijn, maar simpelweg een downloadlink. Google bracht de app naar eigen zeggen vooral uit omdat er teveel neppe versies van Chrome in de Windows Store stonden. Maar Microsoft was daar niet van onder de indruk en heeft de app nu al verwijderd.

Chrome in Windows

Microsoft legde aan de site The Verge uit waarom de app uit de Windows Store verwijderd is. “We hebben de Google Chrome Installer App uit de Windows Store verwijderd, omdat hij niet in overeenstemming met onze voorwaarden is,” aldus een woordvoerder. Apps in de store moeten van “unieke en onderscheidende waarde” zijn. Google is wat Microsoft “meer dan welkom om een app te bouwen die in overeenstemming is met onze regels.”

Maar dat is een voorwaarde die Google vermoedelijk niet gaat accepteren. De belangrijkste reden daarvoor ligt vermoedelijk in de regels die Microsoft aan ontwikkelaars oplegt. Browser-apps die in de Store komen te staan moeten namelijk de html of JavaScript-engine van Windows 10 gebruiken. Google Chrome maakt echter gebruik van de door Google zelf ontwikkelde Blink-engine.

Om te voldoen aan de voorwaarden van Microsoft, zou Google dus een speciale versie van zijn browser moeten ontwikkelen om toch te voldoen aan de regels. Dat ziet het niet zitten en dus is de app ondertussen alweer uit de downloadwinkel verwijderd. Gebruikers van Windows 10 die graag de Google-browser willen gebruiken, zullen via Microsoft Edge naar de downloadpagina van Chrome moeten surfen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.