Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Netflix streamt nu video’s in high dynamic range op Windows 10

Geschreven door
Geplaatst op21 december 2017, 10:13 CategorieApplicaties

Het is voor de mensen die Netflix op Windows 10 gebruiken nu mogelijk films en series te bekijken in high dynamic range, mits je daarvoor wel de juiste hardware aan boord hebt. Heb je dat, dan kun je de video’s in de officiële app en in de Microsoft Edge-browser gebruiken.

Netflix op Windows 10 ondersteunt hdr

Gebruik je Netflix meestal op Windows 10 in plaats van op je tv of smartphone? Dan hebben we goed nieuws, aangezien de videostreamingdienst heeft aangekondigd dat je voortaan films en series in high dynamic range kunt bekijken op dat platform. Dat kan in de officiële app van de dienst, maar ook wanneer je de website bezoekt in de Microsoft Edge-browser. Qua software zit je meteen goed wanneer je de Fall Creators Update hebt gedownload en geïnstalleerd, maar qua hardware wordt het al moeilijker.

Niet alleen heb je een scherm nodig met ondersteuning voor hdr, ook heb je (tenminste) een Intel Core-processor van de zevende generatie nodig. Daarnaast heb je een behoorlijke grafische kaart nodig, zoals de Nvidia GTX1050 of iets vergelijkbaars. Zit je in het AMD-kamp, dan vis je helaas achter het net. Dus ja, technisch gezien zou je Netflix-video’s in high dynamic range kunnen bekijken op Windows 10, maar je moet dan wel door een groot aantal hoepels springen om dat voor elkaar te krijgen. In de toekomst gaat dit mogelijk beter.

  • Delen:
Microsoft Surface Book
Microsoft Surface Book
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.