Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nieuwe app van Lego brengt bouwwerken tot leven met augmented reality

Geschreven door
Geplaatst op1 december 2017, 9:38 CategorieApplicaties

Binnenkort brengt Lego een app uit die de bekende steentjes mengt met de populaire moderne techniek augmented reality. Met de applicatie kunnen bouwers hun bouwwerken tot leven laten komen op een iPhone of iPad met ARKit aan boord.

Lego-app met augmented reality

Lego lanceert binnenkort een speciale applicatie voor iPhone en iPad op basis van ARKit. De app, genaamd AR-Studio, kan bouwwerken op verschillende manieren tot leven brengen. Zo kun je je iPhone, met iOS 11, richten op een set met draken die je net in elkaar hebt gezet, waarna die draak ineens vuur begint te spuwen. Je bent niet alleen toeschouwer van dit digitale geweld, maar kunt ook allerlei dingen ondernemen. Je kunt zelfs de beelden opnemen, zodat je ze later aan je vrienden kunt laten zien. Het moet echt een ervaring worden.

De Lego AR-Studio is straks gratis te downloaden. Het enige waar je voor hoeft te betalen, zijn de bouwwerksets die je in de winkel kunt kopen. Met één doos aan blokjes kun je al aan de slag, want in augmented reality zou je ook andere sets kunnen plaatsen. Lang niet alle sets gaan deze technologie ondersteunen, maar de onderstaande dozen zijn alvast bevestigd.

  • LEGO City 60047 Politiebureau
  • LEGO City 60052 Treinset
  • LEGO City 60110 Brandweer
  • LEGO NINJAGO 70593 Groene NRG Dragon
  • The LEGO NINJAGO Movie 70632 Cole’s Mech
  • The LEGO NINJAGO Movie 70618 Destiny’s Bounty

We verwachten dat er in de toekomst meer Lego-bouwwerken worden toegevoegd.

  • Delen:
Apple iPhone X
iOS
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.