Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

World Effects voegt augmentedreality-effecten toe aan Facebook Messenger

Geschreven door
Geplaatst op13 december 2017, 11:27 CategorieApplicaties

Facebook brengt een functie genaamd World Effects naar Facebook Messenger. Het voegt augmentedreality-effecten toe aan jouw berichten.

Volgens Facebook is het sturen van berichten visueler dan ooit. Ze willen graag van Messenger de beste plek maken om foto’s, video’s, emojis, stickers en gifjes te delen. Sinds kort is het mogelijk om foto’s in hoge resolutie te sturen via Messenger. Een perfect moment om World Effects aan de wereld te tonen.

Voeg 3d-objecten toe met World Effects

World Effects voegt augmented reality-effecten toe aan de camera van Messenger. Je kiest uit een reeks 3d-objecten zoals een hart, een pijl, een unicorn of een robot. Je kunt effecten vastpinnen of juist vrij laten zweven. Hiermee bouwt Facebook verder aan de implementatie van augmentedrealitytechnologie. Je kunt ook al 3d-filters of maskers kiezen, waarbij er flink wat ruimte is voor bedrijven om een gesponsord masker toe te voegen. Een Lego-masker en een superheldenmasker zijn enkele van maskers die al te vinden zijn. Ook Star Wars en Game of Thrones hebben maskers toegevoegd.

Je voegt een World Effect toe door de Messenger camera te openen en naar camera-effecten te scrollen. Kies een effect en klik erop om deze toe te voegen. Facebook laat weten dat World Effects nog in een testfase zit.

Facebook heeft tevens hun eigen augmentedrealityplatform geopend voor ontwikkelaars. Dit platform heet AR Studio en bevindt zich nu in open beta.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.