Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nog een mobiele Harry Potter-game op komst

Geschreven door
Geplaatst op12 december 2017, 14:55 CategorieGaming

Afgelopen november bleek al dat Pokémon Go-ontwikkelaar Niantic werkt aan een soortgelijke game rond de Harry Potter-franchise. Nu is bekend gemaakt dat er aan nog een mobiele game rond de franchise gewerkt wordt. Het wordt een totaal ander spel dan dat van Niantic.

Harry Potter-game

Voor de game kunnen spelers een eigen personage aanmaken en – zoals de makers het zeggen – “het leven als leerling van Zweinstein” ervaren. De game, die als titel Hogwarts Mystery heeft gekregen, laat spelers een complete schoolcarrière op de toverschool meemaken. Daarbij mogen ze allerlei activiteiten uit de boeken van J.K. Rowling beleven: zo mogen ze meedoen met magische lessen, duelleren, toverdrankjes maken en Zwerkbal spelen.

De game wordt ontwikkeld door Jam City, via een licentiedeal met Warner Bros. Interactive Entertainment. “Deze game is een passieproject van onze ontwikkelaars en kunstenaars die eraan toegewijd zijn het meest magische entertainment en de beste gameplay ervaring te ontwikkelen voor eenieder die houdt van de toverwereld van J.K. Rowling,” laat CEO Chris DeWolfe van Jam City weten.

De gratis game zal in de loop van de lente van 2018 beschikbaar worden gemaakt via de App Store van Apple, de Google Play Store en de Amazon Appstore. Meer details zijn er nog niet, maar heel vreemd is de zet niet om een game te maken in de franchise. Van de zeven boeken van J.K. Rowling werden meer dan 450 miljoen exemplaren verkocht en de films leverden al meer dan 7,7 miljard dollar op aan de wereldwijde box office.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.