Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nokia 9-specificaties duiken op bij FCC

Geschreven door
Geplaatst op22 december 2017, 10:57 CategorieAndroid

We hebben dit jaar al verschillende nieuwe Nokia-telefoons voorbij zien komen. HMD Global is het bedrijf dat onder de naam Nokia onder andere de Nokia 3, Nokia 5, Nokia 6 en Nokia 8 heeft gelanceerd. De Nokia 8 leek het vlaggenschip van het bedrijf te zijn, maar we krijgen begin 2018 ook nog de Nokia 9.

Dit blijkt uit gegevens van de FCC (Federal Communications Commission). De FCC is een onafhankelijk Amerikaanse overheidsorgaan en is verantwoordelijk voor alle regelgeving met betrekking tot telecommunicatie. Alhoewel niet alle specificaties getoond worden, krijgen we wel een beeld van het nieuwe Nokia-toestel.

OLED-display en Snapdragon 835

De specificaties volgens de database van de FCC laten zien dat de Nokia 9 een OLED-display van 5,5-inch heeft. De processor is een Qualcomm Snapdragon 835. Het werkgeheugen is niet bekend gemaakt, maar het toestel zou 128 GB opslaggeheugen meekrijgen. Het toestel krijgt naar verwachting een dubbele camera aan de achterzijde van 12 en 13 megapixel. Geruchten gaan rond dat het toestel ook aan de voorzijde een dubbele selfie-camera van krijgt van 5 megapixel met diafragma’s van respectievelijk f/2.4 en f/2.0.

De Nokia 9 draait op Android Oreo 8.0 en heeft een accucapaciteit van 3250 mAh met snellaadfunctie. De verwachting is dat de Nokia 9 in januari 2018 al op de markt verschijnt. Mochten deze specificaties kloppen dan is de dubbele camera aan de voor- en achterzijde een mooie eigenschap van de Nokia 9. Het toestel krijgt echter wel een oudere processor mee en niet de nieuwe Snapdragon 845-processor in de topmodellen van de concurrenten. We zijn dan ook erg benieuwd welke prijs het toestel krijgt bij lancering. Via de Chinese website Weibo is tevens een nieuwe render gelekt.

  • Delen:
Nokia 6
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.