Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

OnePlus 5T en OnePlus 5 kunnen geen HD-streams aan

Geschreven door
Geplaatst op10 december 2017, 23:36 CategorieAndroid

De OnePlus 5T, en ook voorganger OnePlus 5, kunnen geen van beide de HD-streams aan van Netflix, Amazon Prime en Google Play Movies, en ook niet van andere streamingdiensten.

Widevine

Hierover wordt geschreven in de forums van OnePlus. Hoewel beide toestellen een HD-scherm hebben en krachtige hardware, missen ze een cruciaal stukje software, genaamd Widevine level 1 DRM. De OnePlus 5T ondersteunt alleen Widevine Level 3. Dat houdt in dat op het toestel alleen films en series in standaard-definities kunnen worden weergegeven.

Een en ander is bij OnePlus nagetrokken door The Verge. De bevestiging dat de OnePlus 5T en de OnePlus 5 deze mogelijkheid missen, werd snel gegeven.

Update onbekend

Een woordvoerder van OnePljus meldde dat een toekomstige update ondersteuning voor Widevine level 1 zal brengen. Maar wanneer dat gaat gebeuren, liet hij volledig in het midden. Er werd zelfs geen hint van een tijdstip gegeven wanneer OnePlus 5(T)-klanten die update kunnen verwachten.

Streams

De OnePlus 5T heeft een 6-inch scherm met een 1080 pixel-display en een snelle Snapdragon 835-processor met zeker 6GB ram. Dat houdt in dat het toestel makkelijk alle mogelijke streams in alle resoluties aan zou moeten kunnen. Echter, op de OnePlus 5T lijken de streams van Netflix en Amazon Prime Video nogal korrelig en pixelig, ook als ze verbonden waren met een snel wifi-netwerk en als de hoogste resolutie van de provider werd gekozen.

Het is op zijn minst een vreemd gemis in dit toestel, dat ervoor gemaakt is om dit soort HD-films en series aan de klanten te laten zien.

De OnePus 5T is onlangs door Tabletsmagazine gereviewd en het toestel maakte indruk. Hier is de review terug te lezen.

  • Delen:
HTC U11
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.