Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Patentaanvraag lijkt ontwerp opvouwbare Samsung Galaxy X te onthullen

Geschreven door
Geplaatst op11 december 2017, 14:55 CategorieAndroid

Het is een publiek geheim dat Samsung werkt aan een opvouwbare smartphone. Dat zal de Galaxy X worden en naar het schijnt komt het apparaat volgend jaar al in zeer beperkte oplage op de markt. Dankzij een patentaanvraag, die ontdekt werd door de site MobielKopen, krijgen we een goede indruk van wat het design gaat worden.

Galaxy X: extreem langwerpig

De beelden wijzen op een smartphone die wel heel langwerpig wordt. De Galaxy X lijkt een bijna dubbel zo lang scherm te hebben als een gewone smartphone. Dat scherm kan dan dubbel gevouwen worden om weer enigszins handzaam te blijven. Het is een aparte keuze van Samsung, maar niet een onbegrijpelijke.

Een langgerekt en tegelijk flexibel display kan namelijk makkelijker gebruikt worden voor mobiele VR-toepassingen. Zo is het niet ondenkbaar dat er met de Galaxy X een heel nieuw VR-apparaat uitgebracht wordt, waarbij de flexibele smartphone in een soort halve cirkel gebogen kan worden. Dan is het gezichtsveld een stuk groter dan op dit moment bij mobiele VR-toepassingen.

Een ander interessant element aan de patentaanvraag, is een tweede scherm dat zich op de achterkant lijkt te bevinden. Naast de camera treffen we namelijk een los vlak aan, dat bijna geen ander doel kan dienen dan als notificatiescherm. Wellicht dat Samsung daarmee gebruikers tegemoet wil komen die even snel een melding willen controleren maar geen zin hebben om iedere keer het apparaat uit te moeten vouwen.

Release in 2018

De opvouwbare nieuwe Samsung-smartphone wordt naar verluidt volgend jaar uitgebracht. Helemaal zeker is dat niet, maar met bovenstaande patentaanvraag wordt dat wel weer waarschijnlijker. Overigens was er kortgeleden nog het nieuws van een manager binnen de Zuid-Koreaanse technologiereus, die vertelde dat er ook daadwerkelijk gemikt wordt op een release in 2018.

  • Delen:
Samsung Galaxy Note 8
Android Nougat (7.x)
Samsung Galaxy S8+
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.