Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Qualcomm presenteert hifi-dac voor hoofdtelefoondongles

Geschreven door
Geplaatst op8 december 2017, 10:02 CategorieAccessoires

Qualcomm heeft een hoofdtelefoondongle aangekondigd die is voorzien van een hifi-dac. Daardoor klinkt geluid straks mogelijk beter. Een dac wordt in het Nederlands ook wel D/A-omzetter genoemd, of digitaal/analoog-omzetter. Een dac (digital-to-analog converter) is meestal een circuit dat je in apparaten zoals cd-spelers, streamers en av-receivers aantreft.

Hifi-dac van Qualcomm

Nu smartphones steeds minder vaak hoofdtelefoonaansluitingen hebben, luister je muziek via de usb-c-poort of via bluetooth. Mocht je via de usb-c-poort luisteren, dan kun je misschien opmerken dat de geluidskwaliteit niet jé van hét is. Om dat probleem op te lossen (in feite een probleem dat de industrie zelf gemaakt heeft) presenteert Qualcomm nu een dongle voor de usb-c-poort met daarin een hifi-dac, voor betere geluidsverwerking. Een dac wordt in het Nederlands ook wel D/A-omzetter genoemd, of digitaal/analoog-omzetter.

De Qualcomm AQT1000 biedt ondersteuning aan voor muziek in 384KHz en 32 bits, en werkt met dsd-bestanden (dat door puristen goed gewaardeerd wordt). Daarnaast heeft deze hifi-dac een theoretische reikwijdte van 123dB en een THD+N van -105dB. Daarnaast verbruikt de dongle weinig energie, is er ondersteuning voor hoofdtelefoons met noise cancelling en kan er ook geluid mee opgenomen worden. Het is nog niet bekend welke bedrijven deze technologie gaan omarmen — of het gewoon in de nabije toekomst bij bluetooth houden.

  • Delen:
Apple iPhone X
iOS
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.