Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Qualcomm wil voorkomen dat de iPhone X in de VS verkocht wordt

Geschreven door
Geplaatst op1 december 2017, 10:04 CategorieiPhone

Qualcomm wil er met een nieuwe rechtszaak voor zorgen dat de verkoop van een versie van de iPhone X in de VS wordt stopgezet. De chipmaker is van mening dat Apple nog eens inbreuk maakt op zestien patenten, in de iPhone 7 tot en met de iPhone X.

Qualcomm wil verkoop iPhone X beperken

De strijd tussen chipfabrikant Qualcomm en iPhone-maker Apple loopt hoog op, aangezien de chipfabrikant kort nadat Apple een nieuwe rechtszaak aanspande ook meteen terugschiet met een andere zaak. De maker van de Snapdragon is van mening dat Apple met een aantal smartphones inbreuk maakt op zestien verschillende patenten. Het gaat om de iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus en de iPhone X. De patenten hebben te maken met energieopties, interface en autofocusmethoden voor de camera.

Met deze nieuwe zaak probeert Qualcomm te voorkomen dat Apple bepaalde versies van de iPhone X niet meer mag verkopen in de Verenigde Staten. Het gaat dan om de versies met de Intel-chip aan boord, die wordt aangeboden door telecomproviders AT&T en T-Mobile. Apple heeft nog niet gereageerd op de nieuwe rechtszaak, maar inmiddels weten we dat het bedrijf het er niet bij zal laten. Dit dispuut begon toen Apple vond dat de chipfabrikant te veel vroeg voor het patentgebruik, waarna de strijd al snel losbarstte tussen de fabrikanten.

  • Delen:
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.