Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung begint productie van 512 GB-opslag voor smartphones en tablets

Geschreven door
Geplaatst op6 december 2017, 9:56 CategorieHardware

Samsung is begonnen met de productie van opslagchips die tot 512 GB aan interne opslagruimte kunnen aanbieden op smartphones en tablets. Dat is het dubbele van wat nu mogelijk is op dergelijke apparaten (256 GB).

512 GB aan interne opslag van Samsung

Samsung is begonnen met de productie van 512 GB-opslag (embedded universal flash storage, dat wordt afgekort tot eufs). Dat betekent dat waarschijnlijk de aankomende vlaggenschepen kunnen profiteren van het dubbele aan interne opslagruimte. Smartphones kunnen op dit moment niet meer dan 256 GB aan interne ruimte aan, maar dat aantal wordt dus verdubbeld. Lezen en schrijven is ook flink verbeterd op deze chips. Zo kan de smartphone of tablet met 860 MB per seconde is lezen en met 255 MB per seconde iets wegschrijven.

Voorgaande versies van de opslagchips werden eerst gepresenteerd aan de auto-industrie, die met al die slimme auto’s steeds meer data moeten verwerken (lezen en schrijven). Maar nu laat Samsung weten dat de chips eerst smartphones zullen aandoen in de nabije toekomst, maar verder heeft de Zuid-Koreaanse fabrikant nog niets laten weten. Het is dus nog niet duidelijk of we deze chip gaan tegenkomen in de Samsung Galaxy S9 of zelfs de Note 9. In januari horen we meer, zo niet alles, over de S9, dus dan weten we ongetwijfeld meer.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.