Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung patenteert scherm met volledig ronde schermranden

Geschreven door
Geplaatst op1 december 2017, 9:47 CategorieHardware

Samsung lijkt een stap verder te willen gaan als het om doorlopende schermranden gaat, blijkt uit een onlangs geregistreerd patent. In dit patent staat beschreven hoe het bedrijf de randen verder rond wil maken, en niet alleen een beetje wil laten afbuigen.

Samsung-patent toont rondere schermranden

Onder Android- en Samsung-gebruikers is er nog wel eens een discussie over de waarde van afgebogen schermranden. Sommige mensen vinden ze helemaal mooi, terwijl andere mensen ze juist een beetje onpraktisch vinden. Hoe je er ook naar kijkt, Samsung heeft veel succes met de toestellen die dergelijke randen hebben. De test begon met de Galaxy Note Edge, werd doorgezet met de Galaxy S6 en is inmiddels niet meer weg te denken als je kijkt naar de toestellen van dit jaar. Toch kan het bedrijf nog iets verdergaan.

Uit een recent opgedoken patent blijkt dat het bedrijf namelijk een idee heeft voor een scherm met veel rondere schermranden. Deze randen zijn niet alleen afgebogen, maar lopen ook echt helemaal door — aan allebei de kanten. Waarom Samsung dit zou doen is een raadsel, omdat de randen op de huidige modellen soms al aanrakingen registreren waar je je niet van bewust bent, omdat je ergens met je handpalm op leunt. Met rondere randen zien we dat probleem niet verdwijnen. Het wachten is nu op een officiële aankondiging.

  • Delen:
Samsung Galaxy Note 8
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.