Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung wil je handpalm scannen voor weergeven van wachtwoordhints

Geschreven door
Geplaatst op1 december 2017, 9:24 CategorieAndroid

Samsung heeft in een patent een nieuw laten vastleggen voor het scannen van de handpalm. Zo kun je hints over je wachtwoord krijgen. Het is vooralsnog niet duidelijk of het bedrijf dergelijke technologie in een aankomende smartphone wil stoppen.

Samsung wil ook je handpalm scannen

Patenten komen en gaan. Ze kunnen op nieuwe ontwikkelingen wijzen die vroeg of laat naar smartphones of tablets komen, maar meestal legt een bedrijf gewoon een idee vast zodat iemand anders er niet ineens mee aan de haal gaat. Samsung werkt aan een methode waarmee gebruikers een hint kunnen krijgen over het wachtwoord dat ze hebben ingesteld op een apparaat. Wanneer zo’n gebruiker zijn handpalm zou scannen, dan komt die hint in beeld. Dat scannen gebeurt dan met de camera op de achterkant, wat best makkelijk klinkt.

In het document van 42 pagina’s staat beschreven dat de handpalm genoeg detail bevat om te kunnen verifiëren dat iemand is wie die zegt dat die is. De hints van het wachtwoord zouden dan op de lijnen van de palm van je hand moeten verschijnen, waardoor je mogelijk herinnert wat je ook alweer hebt ingevuld. Samsung biedt op dit moment al de mogelijkheid aan om je iris, vingerafdruk en gezicht te registreren als beveiligingsmiddelen, dus de palm van je hand kan daar nog wel bij. Samsung heeft hier niet op gereageerd.

  • Delen:
Samsung Galaxy Note 8
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.