Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Shazam is op iOS voorzien van een offline modus

Geschreven door
Geplaatst op20 december 2017, 9:38 CategorieApplicaties

Shazam heeft op iOS een update gekregen. Deze update brengt een offline modus naar de populaire muziekherkenningsdienst. Zo ben je dus, met een iPhone of iPad, altijd in staat muziek te herkennen, of je nu een internetverbinding hebt of niet.

Download de update voor Shazam

Vlak nadat naar buiten kwam dat Apple de populaire muziekstreamingdienst Shazam heeft overgenomen, wordt bekendgemaakt dat de dienst van een update is voorzien — maar alleen op iOS. De update brengt een offline modus met zich mee. Dankzij deze nieuwe mogelijkheid zijn gebruikers altijd in staat muziek te herkennen, of ze nu een werkende internetverbinding hebben of niet. Voor de rest hoef je niets van deze update te verwachten. De offline modus is het enige dat wordt toegevoegd, naast wat gebruikelijke bugfixes.

Het lijkt voor de hand liggend dat het team hier al aan werkte voordat naar buiten kwam dat Apple de dienst zou overnemen, want het nieuws volgt elkaar in een rap tempo op. Waarom Shazam dezelfde update niet uitbrengt op Android, is niet bekend. Wellicht dat de Google Pixel 2 en Google Pixel 2 XL daar wat mee te maken hebben, aangezien die smartphones zijn voorzien van offline muziekherkenning. Voor nu is het afwachten wat Apple met de dienst gaat doen en of misschien de stekker er compleet wordt uitgetrokken op termijn.

  • Shazam
  • Delen:
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.