Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Synaptics ontwikkelt vingerafdrukscanner die in het scherm zit

Geschreven door
Geplaatst op12 december 2017, 10:29 CategorieHardware

Fabrikant Synaptics heeft een vingerafdrukscanner ontwikkeld die niet onder, maar in het scherm van een smartphone of tablet kan zitten. De vingerafdruklezer bevindt zich dan op een specifiek stuk glas en werkt zoals alle andere scanners momenteel werken.

Vingerafdrukscanners van Synaptics

Dinsdagochtend heeft fabrikant Synaptics een nieuwe vingerafdrukscanner gepresenteerd. Deze scanner, met de naam Clear ID FS9500, zit niet op of onder een scherm, maar zit er in en is echt ontwikkeld voor smartphones (en tablets) met ontzettend dunne randen. Zo kunnen fabrikanten er dus voor kiezen de lezer niet meteen naar de achterkant te verplaatsen, ondanks het feit dat er aan de voorkant dus geen ruimte meer voor is door die dunne randen. De lezer zelf zit dan op een specifiek stuk glas aan de voorkant van een toestel.

Het is momenteel nog niet bekend welke smartphones de nieuwe scanner gaan krijgen, maar Synaptics laat al wel weten dat één van de top vijf beste smartphonesmakers van dit moment al een bestelling heeft plaatst. Daarnaast zijn de woorden ‘bezel-free oled infinity displays’ gevallen, waardoor nu de gedachte leeft dat in elk geval Samsung deze technologie wil voor de Samsung Galaxy S9. Mocht dat inderdaad het geval zijn, dan horen we daar mogelijk tijdens CES 2018 meer over (of anders in maart tijdens de mogelijke onthulling).

De volledige quote van Kevin Barber, senior vice-president en general manager, Mobile Division, Synaptics:

Consumers prefer fingerprint authentication on the front of the phone, and with the industry quickly shifting to bezel-free OLED infinity displays, the natural placement of the fingerprint sensor is in the display itself. Synaptics’ Clear ID fingerprint sensors are faster, more convenient, and more secure than alternative biometrics, and this optical technology represents a major innovation shift and opportunity for the smartphone market.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.