Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Twitter laat je nu ook een externe app voor tweestapsverificatie gebruiken

Geschreven door
Geplaatst op21 december 2017, 9:29 CategorieApplicaties

Twitter stelt gebruikers van het sociale netwerk in staat een externe app voor de functie tweestapsverificatie te gebruiken. Voorheen kon je dat via een sms’je doen, maar nu kun je dus ook populaire apps als Google Authenticator en Microsoft Authenticator gebruiken.

Twitter en tweestapsverificatie

Tweestapsverificatie is een handig hulpmiddel om veilig in te loggen, maar dat betekent niet dat het altijd gemakkelijk is. Veelal leunt zo’n methode op gebruik van een extra apparaat, een sms’je of een app, waarbij de ene methode gemakkelijker in gebruik te nemen is dan de andere. Leun je bijvoorbeeld sterk op sms’jes voor dergelijke diensten en vergeet je bijvoorbeeld je nummer aan te passen wanneer je een nieuwe hebt, dan kan dit dus voor problemen zorgen. Maar niet wanneer je gespecialiseerde apps daarvoor gebruikt.

Bij het sociale netwerk Twitter was het zo dat er wel tweestapsverificatie bestaat, maar dat die opties beperkt waren. Tot vandaag. Nu kun je naast het gebruiken van je eigen telefoonnummer ook speciale apps voor de verificatie gebruiken. Je kunt je favoriete applicatie daarvoor gebruiken, waaronder Google Authenticator, Microsoft Authenticator, Duo Mobile en Authy. Je kunt dit nu regelen via de website van Twitter, onder het kopje van Instellingen en je account. Je vindt de nieuwe opties onder het tabje van beveiliging.

  • Delen:
Apple iPhone X
iOS
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.