Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Twitter maakt het mogelijk meerdere berichten tegelijk te versturen

Geschreven door
Geplaatst op13 december 2017, 8:49 CategorieApplicaties

Twitter heeft vandaag weer een nieuwe functie gelanceerd die het gebruik van de dienst moet vereenvoudigen. Het is voortaan mogelijk om ‘tweet threads’ te maken, waarbij meerdere berichten aan elkaar gekoppeld kunnen worden.

Nieuwe functie Twitter

De komende weken komt de nieuwe functie naar de apps die Twitter heeft gemaakt voor iOS en Android. De gedachte is om het makkelijk te maken verschillende tweets die bij elkaar horen aan elkaar te koppelen. Zo kunnen ze in één keer gepubliceerd worden als een ‘tweet thread’.

Eerder moesten gebruikers die meerdere berichten achter elkaar wilden plaatsen ze handmatig aan elkaar koppelen. Dat gebeurde dan door bijvoorbeeld een cijfer achter het bericht te zetten. Nu is het makkelijker om de boel te organiseren en is het ook duidelijker moeten zijn welke berichten bij elkaar horen.

Langere berichten

Het is niet de eerste nieuwe functie die Twitter gelanceerd heeft. Lange tijd mochten ze maximaal 140 tekens lang zijn, maar dat is verdubbeld om gebruikers tegemoet te komen. Recente data wijst erop dat die zet gewerkt heeft: langere berichten worden vaker geretweet en mensen kunnen meer informatie delen met anderen.

“Een paar weken geleden breidden we het maximale aantal tekens uit om het makkelijker te maken voor mensen in een tweet samen te vatten wat ze denken,” aldus het bedrijf in een blog. “Maar we weten ook dat sommige mensen een langer verhaal of een langere gedachte willen plaatsen, en daarom komen we nu met deze update.”

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.