Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘WhatsApp moet stoppen met het delen van data met Facebook’

Geschreven door
Geplaatst op19 december 2017, 9:45 CategorieApplicaties

De Franse privacywaakhond CNIL heeft WhatsApp opgedragen te stoppen met het delen van gebruikersdata met moederbedrijf Facebook. De populaire communicatiedienst heeft nu een maand de tijd om gehoor te geven aan het bevel.

WhatsApp deelt data met Facebook

De Franse privacywaakhond CNIL heeft WhatsApp opgedragen te stoppen met het delen van gebruikersdata met Facebook. De dienst heeft nu een maand de tijd om daar gehoor aan te geven, is te lezen op een open brief op de Franse website. Vorig jaar voegde de communicatiedienst aan zijn gebruikersvoorwaarden toe dat die data deelt met moederbedrijf Facebook, voor gepersonaliseerde advertenties, beveiligingsmaatregelen en voor het verzamelen van bedrijfsinformatie. Dit moet nu dus stoppen van de Franse waakhond.

CNIL heeft onderzoek gedaan naar de beweringen van de dienst. En hoewel het klopt dat er inderdaad op het gebied van beveiliging het één en ander is verbeterd, is het argument van bedrijfsinformatie verzamelen niet zo geldig. WhatsApp heeft zijn gebruikers namelijk niet duidelijk verteld dit te doen. Bovendien is het zo dat die gebruikers verplicht zijn hieraan mee te doen. Ben je het niet eens met de voorwaarden, dan is de enige optie die je hebt het verwijderen van de app. Maar dat gaat in tegen de “vrijheden van gebruikers”.

  • Delen:
Apple iPhone X
iOS
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.