Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Xiaomi Redmi 5 en 5 Plus onthuld: goedkope telefoons met 18:9 edge-to-edge display

Geschreven door
Geplaatst op7 december 2017, 11:55 CategorieAndroid

Deze week lekten er plaatjes van de Redmi 5 en de 5 Plus van de Chinese smartphonefabrikant Xiaomi uit. Vandaag heeft het bedrijf de telefoons daadwerkelijk onthuld. Het gaat om twee flinke toestellen met een 18:9 display en smalle randen langs de schermen.

De Xiaomi Redmi 5

De Xiaomi Redmi 5 en zijn grotere broertje hebben een design dat geheel bij de trend van 2017 past. Er is een flink scherm ingebouwd in een zo klein mogelijke behuizing. In het geval van de 5 gaat het om een 5,7-inch HD+ display en de 5 Plus om een 5,99-inch  Full HD+cherm. Die schermen zijn zo groot, dat er geen plaats is voor een knop op de voorkant.

In plaats daarvan heeft Xiaomi de vingerafdrukscanner op de achterkant geplaatst, vlak onder de camera. Het aantal megapixels waar de enkele camera over beschikt is niet bekend, maar wel laat Xiaomi weten dat het grote pixels van 1,25 micron zijn.

Aangezien het gaat om twee goedkopere telefoons, zijn de processoren relatief low-end gehouden. De Redmi 5 heeft een Qualcomm Snapdragon 450 processor en de 5 Plus draait op een Snapdragon 625-processor. Gebruikers kunnen in het geval van de Redmi 5 kiezen uit twee tot drie gigabyte werkgeheugen en voor de grotere broer uit drie tot vier gigabyte.

Ook de opslagcapaciteit van de twee toestellen verschilt: de Redmi 5 beschikt over 16 tot 32 gigabyte en de 5 Plus over 32 tot 64 gigabyte. De smartphones zijn vanaf 12 december verkrijgbaar. Voorlopig is dat alleen in China het geval, waar ze heel goedkoop verkocht worden voor wat je ervoor terug krijgt. De Redmi 5 kost in China 799 yuan (omgerekend zo’n honderd euro) en de 5 Plus zo’n 130 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.