Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Acer kondigt twee erg goedkope nieuwe Chromebooks aan

Geschreven door
Geplaatst op23 januari 2018, 11:08 CategorieChrome OS

Acer heeft twee nieuwe Chromebooks aangekondigd. Het gaat om twee apparaten met elk een 11,6-inch display, maar met flink uiteenlopende specificaties en daarmee ook verschillende prijzen. Hieronder een overzicht van de twee apparaten.

Acer Chromebook Spin 11

De voornaamste nieuwe laptop die het bedrijf heeft onthuld, is de Chromebook Spin 11. Het is een laptop met 11,6-inch aanraakscherm. Dat heeft een relatief lage resolutie van 1.366 bij 768 pixels. De Spin 11 kan dankzij een 360-graden scharnier op meerdere manieren gebruikt worden, waaronder in tentmodus en tabletmodus.

Bij de Spin 11 kan gekozen worden uit een Intel Pentium of Celeron-processor met vier rekenkernen. Verder heeft elke variant van het apparaat twee usb type c 3.1-ingangen, ondersteunt het Google Play (wel handig om zoveel mogelijk apps te kunnen downloaden). Acer stelt dat de laptop tot tien uur me kan op een volgeladen accu.

Verschillende modellen in de Acer Chromebook Spin 11-lijn (CP311-1H/CP311-1HN) zijn vanaf juni in de Benelux verkrijgbaar. De prijs is nog niet bekend.

Acer Chromebook 11 C732

Afgezien daarvan heeft het bedrijf nog een nieuwe Chromebook 11-variant onthuld. Het gaat om de C732, een laptop met meerdere opties voor het 11,6-inch scherm. Er kan gekozen worden uit drie verschillende displays, met een resolutie van 1.366 bij 768 pixels. Denk daarbij vooral aan een touchscreen en een niet-touchscreen.

De Chromebook 11 heeft een quad- of dual-core Intel Celeron-processor en er is de mogelijkheid van ingebouwde LTE-connectiviteit. Kortom: je zou gebruik kunnen maken van 4G als je dat wil. Daarvoor betaal je dan natuurlijk wel extra. Acer heeft deze laptop voorzien van flink wat connectiemogelijkheden: twee usb-c 3.1-ingangen, twee usb-a 3.0-ingangen en een microSD-ingang.

Voor de basisvariant van de C732 zonder aanraakscherm betaal je 279.99 dollar (omgerekend 228 euro) in de Verenigde Staten en voor de aanraakvariant 299.99 dollar (244 euro).

  • Delen:
Acer Chromebook Spin 11 (R751T)
Chrome OS
Acer Chromebook R 13
Acer Chromebook R 13 (CB5-312T)
Chrome OS
acer spin 5 (2017)
Acer Spin 5 (2017)
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.