Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android krijgt misschien ingebouwde ondersteuning voor printen via wifi

Geschreven door
Geplaatst op19 januari 2018, 9:55 CategorieAndroid

Het lijkt erop dat Android binnenkort wordt voorzien van ingebouwde ondersteuning voor printen via wifi, middels Wi-Fi Direct. Je kunt nu al printen via een lokaal netwerk, van apparaat tot apparaat, maar daar moet je altijd een plugin voor downloaden.

Ingebouwde ondersteuning voor printen via wifi op Android

Momenteel is het natuurlijk al mogelijk om rechtstreeks vanaf een Android-apparaat te printen, mits je een wifi-printer hebt. Maar om dat voor elkaar te krijgen, moet je wel een goede plugin downloaden die printen via wifi mogelijk maakt. Mogelijk hoeft dat straks niet meer, meldt XDA, aangezien printen via Wi-Fi Direct is opgedoken in ASOP. Wi-Fi Direct maakt het mogelijk dat wifi-apparaten in huis met elkaar communiceren zonder dat je daar een router voor nodig hebt. Een soort bluetooth dus, maar dan mogelijk wat uitgebreider.

In de toekomst wordt er dus een extra pakketje aan Android toegevoegd die het mogelijk moet maken direct via Wi-Fi Direct te printen, zodat je er dus geen aparte plugin voor nodig hebt. De optie moet er ook voor zorgen dat je printers niet ineens dubbel weergeven worden wanneer beide apparaten op hetzelfde netwerk zitten (dus wel via de router). Het wachten is nu op Google die de functie nog moet presenteren. Ook weten we nog niet hoe de interface eruit komt te zien. Kortom: genoeg om nog naar uit te kijken.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.