Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android kan nu vertellen hoe snel het wifi-netwerk is waar je op wil gaan

Geschreven door
Geplaatst op23 januari 2018, 9:43 CategorieAndroid

Het Android-besturingssysteem is voortaan in staat aan gebruikers te laten zien hoe snel het wifi-netwerk is waarmee je verbinding wil maken. Net zoals in Google Wifi doet Google dat met vier waarden: heel snel, snel, oké of langzaam.

Checken hoe snel wifi is met Android

Google heeft bekendgemaakt dat het Android-besturingssysteem, vanaf versie 8.1, in staat is aan gebruikers te laten zien hoe snel een (openbaar) wifi-netwerk is waar je van plan bent verbinding mee te maken. Binnen de wifi-instellingen vind je daar vier waarden voor: heel snel, snel, oké en langzaam. Het verschil tussen heel snel en snel zit hem in het streamen van video: heel snel kan video’s in hoge kwaliteit aan en snel is bedoeld voor het gros van de video’s. Oké is meer bedoeld voor sociale media, browsen en Spotify-streaming.

Mocht je een beveiligd netwerk tegenkomen onderweg, dan kun je niet zien hoe snel zo’n netwerk is. Want in feite heb je daar niets mee te maken, dus hoef je ook geen informatie over dat netwerk in te zien. Wel krijg je te zien hoe sterk het signaal is, zoals nu ook al gebeurt. Helaas is het echter zo dat Android 8.1 momenteel alleen te vinden is op Nexus- en Pixel-apparaten van Google. Heb je dus een Samsung, LG, OnePlus, Sony of wat anders, dan moet je nog even wachten voordat je toegang krijgt tot dergelijke functies.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.