Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple brengt iOS 11.2.2 uit met oplossing voor Spectre-kwetsbaarheid

Geschreven door
Geplaatst op9 januari 2018, 9:13 CategorieiPad

Eigenaars van een iPad of iPhone kunnen nu de nieuwste versie van het iOS-besturingssysteem downloaden, met een oplossing voor Spectre. Middels die kwetsbaarheid is het voor kwaadwillenden mogelijk gevoelige informatie te achterhalen.

Download iOS 11.2.2 voor Spectre-oplossing

Apple heeft een verse update klaarstaan voor alle moderne iPhones en iPad: iOS 11.2.2. Deze update staat geheel in het teken van beveiliging en biedt gebruikers een oplossing voor Spectre aan, een kwetsbaarheid in de hardware. Middels die kwetsbaarheid is het voor kwaadwillenden mogelijk gevoelige informatie te achterhalen. Samen met Meltdown kwam dit vorige week uitgebreid in het nieuws aan bod: deze kwetsbaarheden gelden niet alleen voor Apple-gebruikers, maar ook voor iedereen die Windows of Android gebruikt.

iOS 11.2.2 is beschikbaar voor het gros van de iPods, iPhones en iPads die ook naar de vorige versie geüpdatet konden worden. Het gaat om de volgende modellen:

  • iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone SE, iPhone 6S, iPhone 6S Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus en iPhone X
  • iPad 4, iPad Air en de iPad Air 2
  • iPad Pro, iPad Pro 9.7 en iPad 2017
  • iPad mini 2, iPad mini 3 en iPad mini 4
  • iPod touch, de zesde generatie

Als het goed is krijg je automatisch een melding van de update, maar als je niet wil of kunt wachten, kun je ook op de volgende manier de installatie van de update starten:

  1. Ga naar de instellingen op je iPhone, iPad of iPod.
  2. Druk op “algemeen”.
  3. Ga naar “Software-update”.
  4. Als het goed is krijg je nu stappen op je scherm te zien die je kunt volgen.
  • Delen:
Apple iPad Pro 12.9 (2017)
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.