Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Apple halveert iPhone X-productie door tegenvallende verkopen’

Geschreven door
Geplaatst op29 januari 2018, 15:43 CategorieiPhone

Waar er eerder problemen waren met de productie van de iPhone X, daar lijkt de productie nu gehalveerd te worden door tegenvallende verkopen. Einde december verschenen er nog berichten dat de verkopen rond de feestdagen erg tegenvielen. Berichten die door analisten vervolgens weer werden tegengesproken.

Vandaag komt er een nieuw bericht naar buiten van de Japanse financiële krant Nikkei. Zo zou Apple de productie van de iPhone X in het eerste kwartaal van 2018 halveren. Van de veertig miljoen oorspronkelijke exemplaren is de productie nu bijgesteld naar twintig miljoen. Uiteraard heeft dit grote financiële gevolgen voor alle ondersteunende bedrijven, die nu de helft van de verwachte productie in rook op zien gaan.

Is de iPhone X te duur voor de consument?

Volgens Nikkei gaat de productie omlaag vanwege tegenvallende verkopen, met name door de feestdagen in de Europese, Amerikaanse en Chinese markt. De hoge prijs van de iPhone X speelt hier natuurlijk ook een rol in. Volgens Apple komt dit door de hoge prijs van het oled-scherm, dat overigens door Samsung wordt gemaakt. Volgens Nikkei overweegt Apple om in de toekomst minder iPhones met een oled-scherm te gaan maken en weer over te stappen naar meer modellen met een lcd-display.

De iPhone X verscheen op 3 november en werd internationaal geroemd om het design. Ook Face ID, waarmee je het toestel kunt ontgrendelen middels gezichtsherkenning, blijkt een gat in de markt te zijn. Verschillende fabrikanten komen nu met eigen varianten op het ontgrendelen van hun smartphones door middel van gezichtsherkenning.

  • Delen:
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.