Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple introduceert speciaal privacy-icoon om phishing te voorkomen

Geschreven door
Geplaatst op25 januari 2018, 10:01 CategorieiPad

In iOS 11.3, de ontwikkelaarsversie, heeft Apple een nieuw privacy-icoon geïntroduceerd die phishing moet voorkomen op het besturingssysteem. Het icoon verschijnt in beeld wanneer Apples eigen apps om je gegevens vragen.

Zo wil Apple phishing voorkomen op iOS en macOS

Wanneer Apple iOS 11.3 vrijgeeft, dan zal iedereen toegang krijgen tot een speciaal privacy-icoon. Dit icoon zal verschijnen bij de first-party applicaties van Apple op het moment dat ze je om je gegevens krijgen en moet phishing-aanvallen gaan voorkomen op zowel iOS als macOS. In het verleden is aangetoond dat het ontzettend makkelijk is om een inlogscherm van Apple na te bootsen op een website, waardoor veel mensen mogelijk slachtoffer kunnen worden van phishing-aanvallen door op onschuldige wijze in gegevens in te vullen.

Het helpt ook niet dat de iCloud-app van Apple soms spontaan om je gegevens vraagt, waardoor het niet vreemd is dat gebruikers gedachteloos de correcte informatie geven op zo’n willekeurig moment. Dit speciale privacy-icoon moet dat probleem verhelpen door te laten zien dat je dit venster wel kunt vertrouwen, maar hoe precies is nog niet duidelijk. Wanneer je dat icoon na de release van iOS 11.3 dus niet ziet wanneer een app vraagt of je ergens wil inloggen, dan kun je er dus van uitgaan dat dit om malafide praktijken gaat.

Deze uitleg geeft Apple mee in de ontwikkelaarsbèta van iOS 11.3:

Apple believes privacy is a fundamental human right, so every Apple product is designed to:

Use on-device processing wherever possible

Limit the collection and use of data

Provide transparency and control over your information

Build on a strong foundation of security

Binnenkort kun je het icoontje al tegenkomen wanneer Apple de publieke bèta vrijgeeft van de nieuwste versie van het besturingssysteem. Deze lente wordt update 11.3 verwacht voor iedereen, dus de komende weken moet je scherper blijven dan voorheen. Niet dat je daarna niet meer hoeft op te letten; maar dan maakt Apple het je wel iets gemakkelijker met controleerbare maatregelen.

  • Delen:
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.