Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple neemt app-testdienst over en sluit ‘m af voor Android

Geschreven door
Geplaatst op3 januari 2018, 14:20 CategorieApple

Apple heeft de app-testdienst Buddybuild overgenomen. De dienst omschreef zichzelf als een “mobiel iteratieplatform” en is een startup uit het Canadese Vancouver die er vooral op gericht was om ontwikkelaars te helpen nieuwe versies van hun apps te testen. Over een paar maanden zal de startup niet meer bestaan.

Apple integreert Buddybuild

De overname werd vandaag tegenover Techcrunch bevestigd en later in een blogpost op de site van Buddybuild. Financiële details zijn uiteraard niet bekend, want die geeft Apple nooit vrij. Het hele team van de dienst, dat bestaat uit zo’n veertig ontwikkelaars, kan blijven werken in Vancouver. Zij worden straks ondergebracht bij de Xcode-groep van de Amerikaanse technologiereus.

Wat wel verandert, is de manier waarop Buddybuild werkt. Onder meer de ondersteuning voor Android verdwijnt per 1 maart helemaal. De Apple-ondersteuning blijft uiteraard gewoon bestaan. Dat terwijl de Android-testdienst afgelopen februari pas werd toegevoegd. Tegelijk is het niet verrassend: Apple deed dit ook toen het in 2014 TestFlight overnam.

De gedachte achter de overname van deze dienst is het voor ontwikkelaars makkelijker maken om apps te ontwikkelen voor iOS. Daarmee lokt het bedrijf uit Cupertino niet alleen ontwikkelaars, maar automatisch ook consumenten naar zijn ecosysteem. Veel apps hebben om uit te kiezen is immers fijn, maar ze moeten wel goed functioneren.

Over Buddybuild

Buddybuild is in 2015 opgericht door Dennis Pilarinos en Christopher Stott die tot die tijd voor Amazon werkten. In de drie jaar dat ze bestaan, hebben ze zo’n 8,8 miljoen dollar aan investeringen opgehaald.

  • Delen:
Apple iPhone 8 Plus
iOS
Apple iPhone X
iOS
Apple iPhone 7 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.