Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Audioboeken komen naar Google Play Store

Geschreven door
Geplaatst op23 januari 2018, 20:51 CategorieAndroid

Google is begonnen met het uitrollen van een nieuwe productcategorie met audioboeken in de Play Store. Afgelopen weekend verscheen er een reclamebanner op de Amerikaanse Google Play Store met de tekst dat audioboeken vanaf nu beschikbaar zijn en dat gebruikers 50% korting krijgen op hun eerste aanschaf. Waarschijnlijk verscheen deze reclamebanner te vroeg, want er was nog geen werkende link verschenen.

9to5google meldt dat Google de audioboeken vanaf vandaag zal gaan toevoegen aan de Play Store. De nieuwe categorie zal deze dagen worden uitgerold naar 45 verschillende landen in 9 verschillende talen. Dit komt samen met een vernieuwde Google Play Books-app die beschikbaar zal zijn voor Android en iOS.

In tegenstelling tot andere vergelijkbare diensten kun je geen abonnement afsluiten om toegang te krijgen tot de hele bibliotheek. De boeken worden volgens Google tegen een betaalbare prijs aangeboden en ieder boek krijgt een gratis testversie. Zo kan er getest worden of de stem van de verteller je zal bevallen en of het boek aan je verwachtingen zal voldoen.

Audioboeken starten via Google Assistant

Verder komt er ook integratie met Google Assistant. Zo kun je straks via stembediening een boek starten op smartphones en op slimme speakers. Ook komt er een timer beschikbaar en kun je via stembediening meer te weten komen over de auteur van het desbetreffende boek. Ook Google Cast zal ondersteuning krijgen. Volgens geruchten verschijnen de audioboeken ook voor Android Auto, zodat je tijdens een lange autorit ook kunt luisteren naar een audioboek. Waarschijnlijk komt de officiële aankondiging van Google binnen enkele dagen. Het is op dit moment nog niet duidelijk of Nederland bij één van de 45 landen zal horen. In 2013 lanceerde het bedrijf de Google Play Books in Nederland.

  • Delen:
Samsung Galaxy Note 8
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.