Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

De beste games voor op je smartphone en tablet #6

Geschreven door
Geplaatst op21 januari 2018, 10:52 CategorieGaming

In de rubriek De beste games voor op je smartphone en tablet vertellen we je welke games je beslist moet spelen op Android, iOS en Windows 10. Zoek je een nieuw spel voor jezelf, voor je kinderen of voor opa en oma? Elke twee weken verschijnt een nieuw artikel in deze rubriek.

Deze week hebben we weer drie nieuwe games weten te vinden. Als eerste hebben we Ashworld gespeeld voor iOS en Android. Deze open wereld survival-game is overduidelijk gebaseerd op de Mad Max-franchise en komt van de Nederlandse ontwikkelaar OrangePixel. Ook hebben we World of Warships: Blitz getest. Deze nieuwe game van Wargaming biedt spannende zeegevechten met perfecte replica’s van echte oorlogsschepen uit de Tweede Wereldoorlog. Tot slot Let Them Come, een spel in pixel-stijl waarbij jij een ruimteschip moet verdedigen tegen hordes aliens. Zijn deze spellen de moeite van het spelen waard? We vertellen je er alles over in De beste games voor op je smartphone en tablet #6.

Ashworld

Ashworld is een spel van de Nederlandse ontwikkelaar OrangePixel. OrangePixel bestaat uit eenmansontwikkelaar Pascal Bestebroer. Samen met enkele freelancers heeft OrangePixel verscheidene games uitgebracht. Ashworld is al enige tijd uit op iOS, maar heeft de afgelopen week ook een release op Android gekregen.

Ashworld speelt zich af in een open post-apocalyptische wereld en vertoont kenmerken met de Mad Max-films. Water en voedsel is schaars en je moet proberen te overleven in een wereld die wordt geterroriseerd door Ragers. Het spel kent een dag- en nachtritme en wordt zowel top-down (van bovenaf) en als platformer gespeeld (in gebouwen). Het spel kent een pixel-stijl die, alhoewel simpel, goed de sfeer van de wereld naar de speler weet over te brengen. Je kunt in principe gaan en staan waar je maar wilt. Eerst te voet, later ook in een auto. De leercurve is pittig, maar eerlijk. In het begin loop je snel van doel naar doel, totdat je bij een nederzetting komt waar je een huis krijgt aangewezen. Hier kun je energie aanvullen door te slapen en vind je een gevulde koelkast voor energie, zodat je even op adem kunt komen en in alle rust de kaart en de inventaris kunt bekijken.

Onderweg praat je met verschillende figuren om zowel de hoofdverhaallijn als de zijmissies te kunnen spelen. Je kunt aangevallen worden door Ragers, een Mad Max-achtige groep en diverse mutanten. De speler vindt diverse wapens als een shotgun, boemerang of kettingzaag om de vijanden van het lijf te houden. Er is zelf een klein crafting-systeem aanwezig om je eigen spullen te kunnen maken. Het grootste compliment voor Ashworld gaat uit naar de bediening. Op een smartphone of tablet met touchscreens is het altijd even puzzelen om het karakter te laten doen wat jij wilt. Dit heeft OrangePixel perfect opgelost door in de open wereld een dynamische vierpuntsdruktoets te plaatsen. Plaats je duim waar je maar wilt en er verschijnt een ‘pookje’ om te kunnen lopen. Ashworld is een open wereld survival-game waar we als Nederlanders erg trots op mogen zijn. Het spel kost 4,49 euro in de App Store en 4,79 euro op Google Play.

  • Ashworld

World of Warships: Blitz

Wargaming ken je ongetwijfeld van hun grote hits World of Tanks, World of Warplanes en World of Warships. Miljoenen spelers over de hele wereld hebben wel eens een spel van Wargaming gespeeld, of spelen het nog steeds. World of Warships heeft nu een mobiele versie gekregen in de vorm van World of Warships: Blitz. Het spel is gemaakt in samenwerking met KingNet uit Shanghai.

World of Warships: Blitz brengt de grote zeegevechten uit de Tweede Wereldoorlog naar de smartphone en tablet. Cruisers, battleships, destroyers en zelfs vliegdekschepen zijn tot in detail nagemaakt met allemaal hun eigen speciale vaardigheden. Alle schepen zijn perfecte replica’s en dat is duidelijk te zien. Grafisch is World of Warships: Blitz dan ook erg mooi voor een game op de smartphone en tablet. Na het maken van een account kun je direct in de actie springen. In de basis is het spel een multiplayer-game, met gevechten van 7 tegen 7 spelers. Samenwerken is een must om de vijandelijke schepen tot zinken te brengen. Ondertussen stijg je in level om nieuwe schepen te kunnen ontgrendelen en vanaf level 12 kun je ook aan de slag met de single-player om historische zeegevechten na te spelen.

Het spelen van het spel zelf is even wennen. In een ver verleden heb ik wel eens World of Tanks gespeeld, maar dit is toch even wat anders. De eerste 5 potjes werd ik na iedere minuut direct tot zinken gebracht, ondanks de intuïtieve bediening waar verder niets op aan te merken is. Pas door te spelen leer je langzamerhand de juiste tactieken en zul je niet meer direct naar voren stormen dwars door de vijandelijke schepen heen. Al snel ging het beter en droeg ik daadwerkelijk iets bij aan het team van 7 spelers. World of Warships: Blitz is gratis te spelen op Android en iOS, maar kent wel in-app aankopen en de door spelers vaak gehate loot boxes. Je hoeft hier echter niet iets mee te doen, ook zonder iets te kopen kun je World of Warships: Blitz prima spelen. Het spel is zeker een aanrader, maar je moet wel de tijd hebben om het spel onder de knie te krijgen om het volledig te kunnen waarderen.

  • World of Warships: Blitz

Let Them Come

Niet nadenken, maar simpelweg alles wat op je pad komt neerschieten. Let Them Come plaatst je in de huid van Rock Guner, een huurling die wordt ingehuurd door Infini Corp om een ruimteschip te verdedigen tegen hordes aliens. De speler neemt plaats achter een barricade met een machinegeweer en diverse andere wapens. De aliens komen van de rechterkant het beeld in wandelen. Het is jouw taak om ze tegen te houden. Dat is alles? Ja, eigenlijk wel. En het is leuk.

Let Them Come laat de speler het arsenaal aan wapens upgraden en naar wens aanpassen met geld dat je onderweg vrij kunt spelen. De eindeloze stroom aliens wordt per level groter en je hebt steeds betere wapens nodig om je positie te kunnen verdedigen. Zo af en toe vecht je tegen eindbazen en moet je alles uit de kast halen om te overleven. Het spel kent een echte jaren 80-stijl en is overduidelijk gebaseerd op de Aliens-franchise. De pixel-stijl van de game is erg passend en je health wordt weergegeven door het gezicht van de speler op het scherm. Hoe meer schade je hebt, des te slechter komt het gezicht er uit te zien. Dit is overduidelijk overgenomen van oude spellen als Doom en Wolfenstein. Zeker het vermelden waard is de muziek in het spel. Gaandeweg speel je steeds meer mix-tapes vrij en hier zitten toch vrij aardige nummers tussen die ook overduidelijk een jaren 80-sfeer met zich meebrengen.

Let Them Come is niet voor mensen die een grote diepgang in een spel zoeken. En eerlijk is eerlijk, het valt na verloop van tijd steeds meer in herhaling. Het duurt soms te lang voordat je nieuwe wapens en items hebt ontgrendeld om verder te kunnen komen. Toch is er niet veel mis met Let Them Come. De sfeer en de muziek zijn in ieder geval top. Zoek je een goedkoop spel waar je verder niet veel bij hoeft na te denken om af en toe even op te starten? Geef Let Them Come dan eens een kans. Voor de prijs hoef je het in ieder geval niet te laten. Let Them Come kost 1,69 euro op Android en 2,29 op iOS.

  • Let Them Come

De beste games spelen op een nieuwe smartphone of tablet?

De nieuwste games vragen vaak om krachtige hardware. Ben je toe aan een nieuwe smartphone of tablet om de beste games op te kunnen spelen? In het tablet-archief vind je meer informatie. Hier kun je het filter gebruiken om zelf een nieuw model te vinden die aan je wensen voldoet. Lees onze tips over de aanschaf van een nieuwe tablet of smartphone. Je hoeft je oude apparaat natuurlijk nooit weg te gooien. Kijk daarom even naar 10 dingen die je kunt doen met je oude Android-tablet voor handige tips.

  • Delen:
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.