Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Beta van Android 8.0 Oreo rolt uit voor ZTE Axon 7

Geschreven door
Geplaatst op21 januari 2018, 21:34 CategorieAndroid

Een eerste betaversie van Android 8.0 Oreo wordt in de VS uitgerold voor de ZTE Axon 7. Het vlaggenschip van ZTE stamt alweer uit 2016, en de phablet kwam met Android 6 op de markt. De updates naar Android 7 en 7.1 heeft hij keurig gehad. En nu komt 8.0 Oreo er dus aan.

Het bericht over de Oreo-update voor de ZTE Axon 7 is afkomstig van de Amerikaanse tak van ZTE. Die heeft het officieel aangekondigd en is er nu dus mee begonnen. Een aantal uitverkoren eigenaren van de Axon 7 heeft de update al binnen; deze proefkonijnen moesten het pad banen voor de rest. Inmiddels zijn de laatste veiligheidsupdates aan de Oreo-update toegevoegd. ZTE wordt daarmee een van de eerste telefoonmakers die de Oreo-update daadwerkelijk uitrolt.

Axon 7 mini ook

De betaversie zal waarschijnlijk nog enkele maanden door alle Amerikaanse ZTE Axon 7-gebruikers geprobeerd kunnen worden, voordat de definitieve software-update wordt opgestuurd naar de toestellen. Dat zal waarschijnlijk pas ergens in april gebeuren. Ook de van de Axon 7 afgeleide Axon 7 mini en Azon 7S zouden de update gelijktijdig ontvangen. De Azon 7S zou Android 7.1 overslaan en direct naar versie 8 gaan.

Echter, de betaversie wordt voorlopig alleen nog in Amerika uitgerold, en er is nog niet bekendgemaakt of en wanneer andere landen aan de beurt zijn. Het kan ook zo zijn dat de betaversie alleen tot Amerikaanse bezitters van de Axon 7 beperkt blijft. Dat is altijd gokken.

Nog geen Axon 8

De Axon 7 heeft nog altijd geen opvolger. Of er een Axon 8 komt, is nog steeds duister. ZTE heeft zijn bedrijfsstrategie onlangs omgegooid en is begonnen met de productie van vernieuwende producten zoals een opvouwbare smartphone, de Axon M. Die komt zeker naar Europa. Wel zou ZTE achter de schermen bezig zijn met een eerste 5G-toestel, die eind dit jaar of begin volgend jaar uitgebracht zou worden. Wellicht is dat de Axon 8. Daar is nog niets over bekend.

  • Delen:
Huawei Mate 10 Lite
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.