Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

CES round-up: Wat brengt 2018 op het gebied van tablets en phablets?

Geschreven door
Geplaatst op13 januari 2018, 8:31 CategorieAndroid

De CES 2018 in Las Vegas is afgelopen en dat betekent dat we de balans kunnen opmaken. Wat worden de trends van dit jaar? Welke producten kunnen we verwachten? En waar focussen de grotere fabrikanten op? In dit artikel zetten we de belangrijkste ontwikkelingen en aankondigingen voor je onder elkaar.

CES 2018: wat hebben we gezien?

Vorig jaar trokken we dezelfde conclusie als we nu doen: op het gebied van tablets en phablets was het behoorlijk rustig tijdens CES 2018. Dit jaar stond vooral in het teken van smarthome– en homecinema-producten. Voor Tablets Magazine werden er een paar convertibles en hybrides met Windows 10 aangekondigd en voor de rest waren het een paar andere dingen. Nu staat de CES-beurs nooit in het teken van mobiele apparaten, maar het is waarschijnlijk nog nooit zó rustig geweest. Wellicht brengt MWC 2018 meer nieuws in februari.

Convertibles en hybrides

Lenovo grijpt de CES vaak wel aan om nieuwe producten te demonstreren, misschien juist omdat het bedrijf weet dat het doorgaans rustig is op het gebied van phablets, tablets en alles wat daarmee te maken heeft. Zo heeft het bedrijf de ThinkPad X380 Yoga en de ThinkPad L380 Yoga gepresenteerd. Beide convertibles beschikken over Windows Hello, dat een brede ondersteuning biedt voor gezichtsherkenning. De convertibles beschikken ook over een speciale webcamcover om de camera te beveiligen wanneer je deze niet gebruikt.

lenovo 2018

Ook heeft Lenovo nog twee andere producten aangekondigd: een nieuwe ThinkPad X1-serie en een Miix 630-convertible. De ThinkPad X1-serie behoort tot de high-end modellen van de ThinkPad-serie en  beschikt volgens het bedrijf over ultra-premium designs boordevol nieuwe en geavanceerde innovaties. Denk hierbij aan Dolby Vision hdr. De Lenovo Miix 630 is een 2-in-1 laptop met afneembaar toetsenbord. Zo kun je dit model gebruiken als tablet, of het toetsenbord plaatsen om het model als laptop te gebruiken. Lees daar hier alles over.

In 2016 verscheen de Notebook 7 Spin-convertible. Draaiende op Windows 10 verscheen dit model in een 13,3″- en een 15,6″-model. Tijdens CES heeft Samsung aangekondigd dat het met een nieuwe versie van de betaalbare Notebook 7 Spin komt, met een achtste generatie i5-processor aan boord, evenals 8 GB werkgeheugen en een ssd van 256 GB. Acer heeft de vernieuwde Spin 3 convertible aangekondigd. Door de duurzame 360° dual-torque scharnier is het mogelijk om de Spin 3 te gebruiken als laptop, tablet of beeldscherm.

HP was dit jaar ook aanwezig met een aantal producten, waaronder de Intel-versie van de HP Envy x2 (er is ook een versie met een Qualcomm-chipset aan boord) en de HP Spectre x360 voor dit jaar. Het eerstgenoemde product is een hybride, terwijl de tweede een convertible is. Beide apparaten zijn echter multi-inzetbaar als tablet, laptop of losstaand scherm. Tijdens de CES heeft Dell ten slotte drie nieuwe convertibles laten zien. Het gaat om de vernieuwde XPS 15 2-in-1 en convertibles in de Latitude 5000- en 7000-serie.

Overig nieuws

Er was ook relevant smartphonenieuws. Zo heeft Sony officieel drie toestellen onthuld, die vlak voor de aankondiging al waren gelekt.  Het gaat om de Sony Xperia L2, de Sony Xperia XA2 en de Sony Xperia XA2 Ultra. De smartphones zijn om allerlei verschillende redenen interessant te noemen. De Sony Xperia L2 moet een aantal premium features meenemen voor een relatief laag bedrag, de XA2 wordt in de markt gezet als apparaat voor foto en video, terwijl de XA 2 Ultra het grotere broertje is van dat toestel (met een 6″-scherm).

Asus heeft ook nog van zich laten horen en presenteerde de Asus Zenfone Max Plus. Dit toestel maakt het voor gebruikers het apparaat te ontgrendelen via gezichtsherkenning, zoals dat ook kan op een toestel van Samsung, LG of OnePlus bijvoorbeeld. Verder zijn er nog twee nieuwe Moto Mods aangekondigd (een toetsenbord en een accessoire voor het meten van je gezondheid) en kwamen we een smartphone tegen met een ingebouwde projector. Dat klinkt een beetje gek, maar de implementatie lijkt hier toch echt te werken.

Meer informatie

Wil je alles teruglezen wat er tijdens de CES in Las Vegas is aangekondigd? Dan kun je altijd terecht in onze uitgebreide nieuwsdatabase.

  • Delen:
Apple iPhone X
iOS
Microsoft Surface Book
Microsoft Surface Book
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.