Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

De chaiOS-bug kan ervoor zorgen dat je iPhone of iPad vastloopt

Geschreven door
Geplaatst op19 januari 2018, 10:27 CategorieiPad

Er is een nieuwe bug opgedoken die ervoor kan zorgen dat je iPhone of iPad vastloopt wanneer je een specifieke link ontvangt: chaiOS. De link hoeft alleen maar verstuurd te worden naar je apparaat, je hoeft er dus niet eens op te klikken.

chaiOS-bug laat iOS-apparaten vastlopen

Er is een nieuwe bug ontdekt die ervoor kan zorgen dat een iPhone of iPad vastloopt op het moment dat er een speciale link wordt ontvangen. Ook kan je toestel erdoor opnieuw opgestart worden. Het probleem is ontdekt door software-ontwikkelaar Abraham Masri, die het de naam chaiOS heeft meegegeven. De bug maakt gebruik van het principe dat Messages links alvast laadt op het moment dat je ze ontvangt. Wanneer je een specifieke link ontvangt, dan hoef je hem dus niet eens te openen — het kwaad is dan al geschied.

De website waar naartoe gelinkt wordt bevat een hoop metadata met honderdduizenden onnodige karakters. De iPhone of iPad die de site probeert te openen, loopt dan geheid vast — omdat het al die karakters probeert te laden. Apple heeft al gereageerd op het probleem en heeft laten weten dat er volgende week een update verschijnt die het moet verhelpen. Het ziet ernaar uit dat niet alle apparaten of iOS-versies worden gepakt: je moet tenminste iOS 10 of hoger hebben. Ook kan het zijn dat de app alleen vastloopt; dus niet je toestel.

  • Delen:
Apple iPhone X
iOS

Reacties

  1. frits
    19 januari, 2018 om 11:27

    Het blijft overpriced ”crapware”

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.