Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Creditcardgegevens 40.000 klanten OnePlus gestolen

Geschreven door
Geplaatst op22 januari 2018, 11:24 CategorieAndroid

Het is goed mis bij OnePlus. De Chinese fabrikant van smartphones stelt dat tot 40.000 klanten getroffen zijn door een veiligheidslek waardoor creditcardgegevens op straat zijn komen te liggen. Het bedrijf weet pas net van het probleem, maar stelt dat er sinds half november gegevens gestolen worden.

Creditcardgegevens OnePlus

Tegenover de technologiesite The Verge laat OnePlus weten dat er sinds half november een script actief is op een van de servers die betalingen verwerken. Dat script maakte alle creditcardgegevens buit, waaronder kaartnummers, vervaldatums en veiligheidscodes. Het bedrijf weet nu hoe de aanvaller het script op die plek heeft gekregen en zegt dat het maatregelen neemt om te voorkomen dat het in de toekomst weer gebeurt.

Naar eigen zeggen benadert het bedrijf alle 40.000 getroffen klanten. Of daar ook Nederlanders tussen zitten is niet bekend. In elk geval vertegenwoordigen die mensen een “klein deel” van de totale klantenschare van de onderneming. Iedereen die getroffen is, kan indien gewenst op kosten van OnePlus een jaar lang zijn creditcardtransacties in de gaten laten houden.

Het bedrijf heeft voorlopig overigens wel het zekere voor het onzekere genomen. Het is vooralsnog niet mogelijk om creditcardbetalingen uit te voeren in de webwinkel. Voorlopig zullen mensen gebruik moeten maken van PayPal om betalingen uit te voeren. Verder zal het bedrijf de komende tijd een nieuwe en beter beveiligde betaalmethode introduceren.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.