Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

De Dell Chromebook 5190 heeft usb-c en stylusondersteuning

Geschreven door
Geplaatst op26 januari 2018, 12:18 CategorieChrome OS

Dell introduceert een nieuwe lijn Chromebooks die meer high-end functies moeten brengen naar de 5000-serie die draait op het Chrome OS. Het eerste apparaat binnen de serie is de 5190, een convertible Chromebook met usb-c en stylusondersteuning. Of de convertible ook naar Nederland komt, is niet bekend.

Dit is de Dell Chromebook 5190

De Dell Chromebook 5190 is de eerste Chromebook binnen de nieuwe 5000-serie, die ietwat higher-end functies moet brengen naar apparaten die zich focussen op het onderwijs. De 5190 beschikt over een 11″-scherm en is verkrijgbaar in twee modellen; een traditionele laptop en een 2-in-1-model. Deze Chromebook beschikt niet alleen over een usb-c-poort, maar ook over stylusondersteuning en een camera die in meerdere standen te gebruiken. Voor de rest is het een marginale verbetering ten opzichte van de 3000-modellen.

De Dell Chromebook 5190 heeft een accu die ongeveer dertien uur meegaat. Daarnaast komt die straks in verschillende configuraties uit, tot aan een quadcore-processor. Verder is de 5190 behoorlijk stevig en moet die de nodige valpartijen kunnen overleven. Dit model moet in de VS in februari te koop zijn voor een basisbedrag van 289 dollar. Dat is omgerekend 232 euro, exclusief belastingen en op basis van de huidige wisselkoers. Wanneer de Chromebook 5190 in Nederland verkrijgbaar is, is helaas nog niet bekendgemaakt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.