Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Drie nieuwe Sony Xperia-smartphones officieel onthuld

Geschreven door
Geplaatst op8 januari 2018, 12:47 CategorieAndroid

De afgelopen week lekten er al diverse afbeeldingen en specificaties naar buiten, maar nu heeft Sony officieel drie nieuwe smartphones onthuld. Het gaat om de Sony Xperia L2, de Sony Xperia XA2 en de Sony Xperia XA2 Ultra. Op de elektronicabeurs CES onthulde Sony de drie nieuwe toestellen die in de mid-range lijn van het merk zullen verschijnen.

Sony Xperia L2

De Sony Xperia L2 beschikt over een HD-display in 5.5-inch. Het toestel heeft een camera van 13 megapixel aan de achterzijde met een frontcamera van 8 megapixel. Deze beschikt over een extra wijde lens van 120 graden. Het toestel krijgt een 3300 mAh batterij en heeft een vingerafdruksensor aan de achterkant. Het toestel ligt eind januari in de winkels en komt in de kleuren Black en Gold. De Xperia L2 draait op Android 7.1.1 Nougat en krijgt een verkoopadviesprijs van 249 euro. Hiermee is de Xperia L2 het goedkoopste toestel in de nieuwe mid-range lijn van Sony.

Sony Xperia XA2

De Sony Xperia XA2 wordt in de markt gezet als toestel met veel mogelijkheden op het gebied van foto’s en video’s. Het toestel heeft een camera van 23 megapixel met Sony’s 1/2.3″ Exmor RS for mobile image sensor. Deze beschikt over een iso-waarde tot 12800 om foto’s te kunnen maken met weinig licht. Ook kan het toestel video’s opnemen in een 4K-resolutie en video’s opnemen in slow motion met 120 beeldjes per seconde. De voorzijde van het toestel heeft een 120 graden extra wijde selfie-camera van 8 megapixel.

Het toestel heeft een Full HD-display van 5.2-inch met Corning Gorilla Glass. Ontgrendelen kan met de vingerafdruksensor. Het toestel heeft een Snapdragon 630-processor en een batterij met een capaciteit van 3300 mAh met Quick Charging om snel weer op te kunnen laden. De Sony Xperia XA2 komt met Android 8.0 Oreo in de kleuren Silver, Black en Blue. Het toestel zal in maart in de winkels liggen met een verkoopadviesprijs van 349 euro.

Sony Xperia XA2 Ultra

De Sony Xperia XA2 Ultra is het grote broertje van de gewone XA2. Het toestel heeft dezelfde camera van 23 megapixel aan de achterzijde, maar beschikt over een dubbele selfie-camera aan de voorkant. Zo is daar een frontcamera van 16 megapixel met optische beeldstabilisatie en een frontcamera van 8 megapixel met een extra wijde lens in 120 graden.

Het scherm is een Full HD-display van 6-inch. Deze beschikt ook over Corning Gorilla Glass. Het toestel heeft een Snapdragon 630-processor aan boord met een vingerafdruksensor aan de achterzijde. De batterij is met een capaciteit van 3580 mAh iets groter dan het normale model. De Sony Xperia XA2 is in maart beschikbaar in drie kleuren: Silver, Black en Blue. De verkoopadviesprijs van het toestel is 429 euro.

  • Delen:
Sony Xperia L2
Android Nougat (7.x)
sony xperia xa2 ultra
Sony Xperia XA2 Ultra
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.