Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Facebook gaat de Messenger-app stroomlijnen en functioneler maken

Geschreven door
Geplaatst op17 januari 2018, 9:15 CategorieApplicaties

Facebook gaat komen met een flinke update van de Messenger-app. En dus gaat het sociale netwerk daar iets aan doen. Dit jaar nog wordt het geheel wat gestroomlijnder gemaakt en moet de app wat makkelijker werken.

Facebook Messenger wordt makkelijker

De app is volgens David Marcus, die de ontwikkeling van de app overziet, te uitgebreid geworden. Daardoor is niet helemaal duidelijk wat Facebook nou eigenlijk voor ogen heeft met de dienst, maar ook is het geheel onoverzichtelijk geworden. Precies dat laatste wordt de komende tijd aangepakt.

“De afgelopen twee jaar hebben we heel wat functies ingebouwd die ons onderscheiden van de rest. Veel daarvan waren passend, sommigen niet. Maar terwijl we deze nieuwe functies ontwikkelden, is de app overvol geraakt,” schrijft Marcus in een blog over het komende jaar. De app wordt dus vereenvoudigd en gestroomlijnder gemaakt.

Afgezien daarvan denkt Marcus dat er meer nadruk komt te liggen op de visuele aspecten van de berichtenapp. Kortom: foto’s, video’s en gifjes krijgen een prominentere plek. Ook gaat er meer gedaan worden met de mogelijkheden van Messenger voor klantenservicedoeleinden. Zo maken al een aantal bedrijven gebruik van de mogelijkheden van de app om hun klanten te helpen, maar dat is nog niet genoeg wat Facebook betreft.

Facebook Messenger is een van de grootste berichtenapps van de wereld. Deze heeft wereldwijd 1,2 miljard actieve gebruikers.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.