Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Facebook trekt de stekker uit digitale assistent M

Geschreven door
Geplaatst op9 januari 2018, 12:51 CategorieApplicaties

Facebook heeft laten weten dat het bedrijf de stekker uit M trekt. M is de digitale assistent, dat geheel op basis van tekst werkt. Het sociale netwerk heeft de assistent zo’n twee en een half jaar kunnen testen, maar besluit zich nu op andere projecten te concentreren.

Facebook M is niet meer

Facebook M is een digitale assistent op basis van tekst (binnen Messenger), dat mensen gebruikte om steeds slimmer te worden en meer dingen kon doen. Nu, na twee en een half jaar, heeft het sociale netwerk besloten om de stekker uit het huidige project te trekken; mensen kunnen de kunstmatige intelligentie dus niet meer beter maken, zoals dat voorheen wel gebeurde. Dat is voor weinig mensen vervelend nieuws, omdat de bot alleen via Messenger beschikbaar was voor ongeveer tweeduizend mensen in Californië in de VS.

Vanaf 19 januari kan niemand meer M gebruiken. In het bericht waarin staat dat Facebook de stekker uit M trekt staat beschreven dat het netwerk de assistent als een experiment heeft gezien, een experiment die al sinds 2015 gaande was en nu dus ten einde komt. Uiteraard heeft het bedrijf veel geleerd van dit experiment en zullen enkele onderdelen ongetwijfeld hun weg gaan vinden binnen andere aspecten van het sociale netwerk (of de apps die in de afgelopen zijn overgenomen). Assistant M heeft Nederland in elk geval nooit gehaald, dus.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.