Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Firmware iOS 11.3 hint naar nieuwe iPad met Face ID aan boord’

Geschreven door
Geplaatst op26 januari 2018, 9:16 CategorieiPad

Uit de onlangs gelanceerde iOS 11.3-update blijkt dat Apple mogelijk werkt aan een nieuwe iPad voor 2018, die wordt voorzien van Face ID. De iPad zou eenzelfde design krijgen als de iPhone X: een voorkantvullend scherm met een inkeping aan de bovenkant.

iPad met Face ID en voorkantvullend scherm – gerucht

De geruchten dat Apple een nieuwe iPad wil lanceren dit jaar zijn niet nieuw, en datzelfde kunnen we zeggen over het idee dat deze Apple-tablet wordt voorzien van een voorkantvullend scherm en dingen als Face ID en een Truedepth-camera. Maar nu zijn er mogelijke verwijzingen gevonden naar het apparaat in de firmware-update iOS 11.3. In de code wordt namelijk melding gemaakt van de iPad_modern. Dat is opvallend, aangezien medewerkers van het bedrijf aanvankelijk naar de iPhone X verwezen als iPhone_modern.

Dat geeft het gerucht wat meer gewicht mee. Het kan natuurlijk een simpele placeholder zijn totdat de naam van de iPad daadwerkelijk bekend is; tot die tijd is het echter een opvallende verwijzing. Deze nieuwe iPad voor 2018 zou verder geen thuisknop krijgen. Ook zou Apple ervoor kiezen een lcd-scherm te gebruiken, omdat de kosten voor een groot oled-scherm nog heel hoog zijn. Het is nog niet zeker of de nieuwe iPad daadwerkelijk een inkeping gaat krijgen; de afbeelding aan de bovenkant is een mock-up van Carlos Guerra.

  • Delen:
Apple iPad Pro 12.9 (2017)
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.