Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Galerij-app op Alcatel-smartphones is vervangen door spamware

Geschreven door
Geplaatst op30 januari 2018, 9:39 CategorieApplicaties

Sommige eigenaars van een Alcatel-smartphone hebben geklaagd dat hun toestel is voorzien van spamware, in de vorm van een nieuwe galerij-applicatie. Dit is mogelijk al sinds november het geval en tot op heden heeft het bedrijf nog niet gereageerd op de situatie.

Alcatel-smartphones voorzien van spamware

Medio november heeft de galerij-applicatie van Alcatel een update ontvangen. Meestal staat zo’n update in het teken van het toevoegen of verbeteren van functies, maar in dit geval is er wat anders gebeurd. De app is namelijk vervangen door een geheel andere applicatie. Ook dit is een galerij-app, maar die is niet van de Franse fabrikant. Het gaat hier om de applicatie Candy Gallery -Photo Edit,Video Editor,Pic Collage, die dus van een andere ontwikkelaar afkomstig is. Deze app bevat advertenties en werkt niet naar behoren.

Daar waar de oude galerij-app alleen toegang wilde tot je opslaggeheugen (zodat die toegang kreeg tot je foto’s), wil deze nieuwe applicatie toegang tot zo’n beetje elk onderdeel van je smartphone. Dat is op z’n minst vreemd te noemen, want dat is alles behalve nodig. Wat hier precies aan de hand is, is helaas niet duidelijk. Alcatel heeft nog niet gereageerd op de situatie, dus kunnen we alleen maar speculeren. Maar in geen van de gevallen komt het bedrijf er dan goed van af, dus hopen we dat de situatie snel wordt uitgelegd en opgelost.

  • Delen:
alcatel a7 xl
Alcatel A7 XL
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.