Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Game Dev Tycoon komt eind januari eindelijk naar Android

Geschreven door
Geplaatst op22 januari 2018, 10:33 CategorieGaming

De makers van Game Dev Tycoon hebben besloten de game, zes jaar na de eerste release, ook uit te brengen op Android. In het spel is het mogelijk je eigen gamestudio te beginnen waar je kunt werken aan je eigen games en moet je er ook voor zorgen dat ze aanslaan bij het grote publiek.

Game Dev Tycoon naar Android

Eind 2012 verscheen er een game waarin het mogelijk was je eigen gamestudio te beginnen: Game Dev Tycoon. Destijds werd de game gelanceerd voor Steam. Sinds eind vorig jaar kun je het spel ook spelen op iOS en vanaf eind januari is het eindelijk de beurt aan Android-gebruikers om het spel uit te proberen. In deze game moet je je eigen gamestudio opbouwen en onderhouden door constant games uit te brengen, die natuurlijk moeten aanslaan bij het grote publiek. Er wordt flink veel inspiratie bij Game Dev Story vandaan gehaald.

In Game Dev Tycoon begin je met ontwikkelen vanuit je eigen slaapkamer. Maar het doel is natuurlijk een grote studio op te richten. Een grappig detail is dat de ontwikkelaar een mooi middel heeft gevonden om piraterij tegen te gaan. Door de game ietwat aan te passen lieten gamers op verschillende fora merken dat ze heb spel illegaal gedownload, en dus niet gekocht, hadden. Ze vroegen zich af wat ze konden doen aan de digitale piraterij van hun digitale games, een probleem dat Greenheart Games erin had gebouwd om deze gamers te pakken.

De game verschijnt op 31 januari en zal mogelijk 5,49 euro gaan kosten, net zoals de iOS-versie.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.