Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Gboard maakt het maken van eigen gifjes iets gemakkelijker

Geschreven door
Geplaatst op22 januari 2018, 10:21 CategorieApplicaties

Google rolt momenteel een update uit die ervoor moet zorgen dat het maken van gifjes met de Gboard-app een stuk gemakkelijker gaat. De knop die daarvoor bedoeld is, staat voortaan prominent in beeld, naast de woorden die gesuggereerd worden.

Download de update voor Gboard

De toetsenbordapplicatie van Google, Gboard, heeft een update ontvangen die het maken van zelfgemaakte gifjes ietwat gemakkelijker moet maken. De knop die daarvoor is bestemd staat voortaan prominent in beeld en is te vinden in de suggestiebalk. De knop zelf bestaat al sinds september vorig jaar, maar was tot die tijd verborgen achter de emojiknop. De functionaliteit van de knop is echter onveranderd gebleven. Je kunt nog steeds twee soorten gifjes maken: eentje die snel vooruit wordt gespoeld en eentje die in een lus wordt afgespeeld.

De eerstgenoemde gif ondersteunt video’s tot één minuut, die dan heel snel worden afgespeeld. De twee optie duurt drie seconden en wordt dus constant afgespeeld. Het maken van de gif gebeurt overigens wel in een aparte applicatie, waar je snel toegang tot krijgt middels de prominent geplaatste knop. Zo kun je bijvoorbeeld gifjes maken met de Motion Stills-applicatie van Google. Het feit dat de knop nu beter in beeld is gebracht, betekent mogelijk dat je wat vaker het gezicht van je vrienden aan de andere kant zult gaan zien.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)
Apple iPhone X
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.