Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google experimenteert met augmented reality in Google Chrome

Geschreven door
Geplaatst op24 januari 2018, 10:05 CategorieApplicaties

Google experimenteert momenteel met augmented reality op een plek waar je dat misschien niet zo snel zou verwachten: in de Google Chrome-browser. Google noemt dit nieuwe systeem Article, dat je in staat stelt om een bepaald object te lopen.

Augmented reality in Google Chrome

Augmented reality op een smartphone of tablet is geen nieuw concept, maar Google blijft er wel mee experimenteren. Het nieuwste experiment is de techniek naar Google Chrome brengen, de mobiele browser van het bedrijf. Wellicht denkt Google dat AR in de toekomst een vast onderdeel van het web wordt. Het systeem dat AR ondersteunt binnen Chrome wordt Article genoemd. Dit is in feite een 3d-viewer en camera-integratie. Dat betekent dat je op een afbeelding tapt en die groot in beeld tevoorschijn komt (in je eigen kamer).

Je kunt ook om de 3d-afbeelding lopen of hem handmatig omdraaien, maar verder is er nog geen interactie of beweging mogelijk. Er moet nog heel wat werk gedaan worden — maar dat Google dit nu al zo voor elkaar krijgt in een browser is opmerkelijk te noemen (het is immers geen dedicated app). Met dit experiment laat Google in elk geval zien wat het in huis heeft en hoe augmented reality uiteindelijk op het (mobiele) web kan worden gebruikt. Voor de meer technische details kun je terecht op de blog van de zoekmachinegigant.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.