Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google haalde in 2017 700,000 malafide Android-apps uit Google Play

Geschreven door
Geplaatst op31 januari 2018, 9:18 CategorieApplicaties

Google heeft bekendgemaakt dat het bedrijf vorig jaar meer dan 700,000 malafide Android-apps uit Google Play heeft gehaald. Ten opzichte van 2016 is dat een stijging van zeventig procent. Dat komt onder meer doordat de gigant slechte apps beter kan opsporen.

Google verwijdert meer dan 700,000 apps uit Google Play

In de afgelopen maanden heeft Google flink veel maatregelen getroffen tegen malafide en misleidende applicaties die in Google Play terechtkomen. Over heel 2017 heeft dat geleid tot de verwijdering van meer dan 700,00 apps uit de digitale winkel. Ten opzichte van 2016 is dat een stijging van zeventig procent. Google is nu beter in staat dergelijke apps op te sporen dan voorheen. Het bedrijf claimt dat 99 procent van deze applicaties al verwijderd konden worden voordat ook maar iemand ze heeft kunnen installeren op zijn apparaat.

Google dankt dit succes zelf aan nieuwe machine learning-modellen en -technieken. Een groot probleem binnen Google Play, maar ook voor andere digitale winkels, zijn de namaakapplicaties. Dit zijn apps die zich voordoen als populaire diensten en software. Daarvan zijn er vorig jaar meer dan 250,000 verwijderd. Ook zijn er tienduizenden applicaties verwijderd die ongepaste content bevatten, zoals pornografie, haat, illegale praktijken en onnodig veel geweld. Daarnaast heeft Google Play Protect ook een grote rol gespeeld bij het verwijderen.

  • Delen:
Google Pixel
Google Pixel 2 XL
Android Oreo (8.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.